sobota 2. listopadu 2013

Loď mezi hvězdami



autorka: Beth Revis
nakladatelství: CooBoo
vydáno: 2012/08
počet stran: 360


Anotace:

Sedmnáctiletá Amy se přidala ke svým rodičům coby „zmrazený pasažér“ na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se ocitne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel.


Vlastní anotace:


Asi první co mě zaujalo,byla obálka.Koho ne?Je prostě nádherná.Na knížku jsem se docela těšila,i když jsem nevěděla,co od ní čekat.




Amy dosud žila úplně normálním životem, dokud její rodiče nedostali nabídku začít úplně nový život na nově objevené obyvatelné planetě Centauri. Amy má na vybranou.Buď se tedy nechat zmrazit a cestovat spolu s rodiči napříč vesmírem nebo pokračovat v životě na Zemi. Amy si nedokáže představit, že by žila sama bez rodičů , kteří by byli od ní vzdáleni miliardy kilometrů, a proto se rozhodne Zemi opustit a vydat se na 300 let dlouhou cestu zmrazená v kryoboxu na vesmírné lodi Universum. Když se probudí o 50 let dřív, co si má počít sama na lodi, kde jí každý říká "zrůdičko"?A kdo by jí vlastně chtěl vzbudit, když není na lodi vůbec potřebná.....
Syn je příští nástupce Otce, který řídí loď, ale tahle si ho Otec nepředstavoval. Syn totiž nesouhlasí skoro s ničím, co Otec dělá. Pomůže Amy najít toho, kdo jí vzbudil nebo se začne víc přiklánět k Otcovým radám, aby se od ní držel dál?



Názor:

Musím říct že začátek mě moc neoslovil.Vlastně to byl takový úvod, kde jsme se dozvěděli, jak Universum funguje, což bylo zajímavé a celkem složité. Lepší část knížky vás čeká, až když se Amy probudí, pak to začíná být o trochu lepší, ale pořád ne a ne se do knížky začíst. Ale zároveň mi v určitých chvílích vyhovovalo střídání postav, abych věděla, jak každý z nich funguje na Universu a jaké jsou jeho priority i záporné vlastnosti. Kdyby knížka byla pořád vyprávěna z pohledu Amy, byla by pro mě nezajímavá a obyčejná. Knížka je někdy napínavá a zajímavě promyšlená, ale zároveň chvílemi i docela nudná. Najdeme tu i pár romantických části, ale nic převratného. 

Knížku doporučuji maximálně pro milovníky sci-fi, ale pro mě jen další knížka, která nepatří k mým oblíbeným. K hlavním hrdinům se raději vyjadřovat nebudu, protože většinu knížky mě akorát rozčilovali a nemohla jsem se do nich ani trochu vžít a zároveň i zamilovat.






5/10




3 komentáře:

  1. Mne veľmi vadilo rýchle striedanie pohľadov postáv. Potom som si nestíhala pamätať, čo sa stalo a komu sa to stalo. Celkovo som mala z knihy taký priemerný dojem. Námet je skvelý, ale občas ma to proste nebavilo. Určite si ale raz prečítam pokračovania 8)

    OdpovědětVymazat
  2. No tak se stridanim pohledu postav jsem problem nemela bylo zajimave videt urcite situace ze strany Amy a Syna ale setkala sem se i s pripady kdy to lidem vadilo ale to uz je vec nazoru jinak pokracovani urcite doctu :))))))

    OdpovědětVymazat
  3. Střídání postav mi taky nedělalo problém! Dočetla jsem konečně 3. díl a docela mě série bavila. Vždy na začátku mi dalo práci se trochu rozečíst, ale pak už se to četlo celkem rychle. Ale děkujeme za názory :)*

    OdpovědětVymazat