sobota 14. června 2014

Město ze skla

autor: Cassandra Clare
nakladatelství: Knižní klub
rok vydání: 2013/12
počet stran: 480

Anotace:
Clary postupně odhaluje další střípky z minulosti své rodiny a nalézá přitom spojence v tajemném lovci stínů Sebastiánovi. Valentýn sbírá veškeré své síly, aby jednou provždy zničil všechny lovce stínů, a jediná šance, jak ho porazit, spočívá ve spolupráci s odvěkými nepřáteli. Ve třetím díle série musí Clary získat vládu nad svými nově objevenými schopnostmi, aby zachránila Skleněné město, ale je to vůbec v jejích silách?

Názor:
   Po druhém dílu jsem se nemohla udržet a musela jsem hned začít číst Město ze skla, protože ten konec druhého dílu mě tak rozsekal, že jsem ihned potřebovala vědět, jak všechno dopadne. Recenze na Město z kostí a Město z popela budete hledat na blogu marně, protože tyhle dva díly se mi spojily v jeden příběh, který nejde rozdělit do dvou recenzí. Možná se tady hodně ospravedlňuji, ale já opravdu vůbec netuším, jak skončil první díl, protože jsem hned začala číst druhý a hned poté třetí a opravdu se mi to nějak smíchalo.

  Ale i když se mi první dva díly pomotaly, tak ten třetí si pamatuji úplně jasně. Nádherný příběh, kde je láska Clary a Jace strašně krásně popsaná. Má v sobě tolik bolesti, tolik krásných chvil, až jsem měla i slzy v očích. Ten konec byl vyřešený úplně krásně, ale samozřejmě jsem očekávala, že to tak nějak dopadne. Sice jsem si to netipla úplně přesně, ale většina byla hodně očekávaná. Ale přesto tam byly i pasáže, které mě překvapily, i když jich moc nebylo.

   Každý si najde své oblíbené postavy. Samozřejmě Clary byla jednou z nich, ale také do nich patřili Krasomil Pohroma s Alekem, kterým jsem neskutečně fandila i Simon, kterého jsem začala mít ráda až v tomto díle. Už po přečtení pár stránek jsem věděla, že mě bude knížka bavit, jelikož Cassandra píše tak pěkně a čtivě, že jsem se od knížky vůbec nechtěla odlepit. Bohužel chodím taky do školy, takže se to nijak nedalo dohromady zkombinovat, ale určitě kdybych se nemusela učit, mám to za dva dny přečtené.
   
   Rozhodně celou sérii stojí za to si přečíst! Sice jsem si myslela, že to bude jen trilogie a celkem mě překvapilo, že se autorka rozhodla pokračovat v téhle sérii a místo trilogie napsala hexalogii. Zatím nevím, jestli mám být ráda nebo ne, jelikož tímto třetím dílem dopadlo všechno tak pěkně, že nemám ponětí, jak bude příběh s Clary a Jacem a všemi mými oblíbenými postavami pokračovat.

   Mohu vám knížku (celou sérii)  jedině doporučit, protože mě okouzlil, jak nápad s lovci stínů a všemi nadpřirozenými hrdiny, tak láska mezi nimi, tak samozřejmě i zápletky s Valentýnem a ostatními zápornými hrdiny. Takže rozhodně si knížka zaslouží hodnocení devíti hvězdiček.



                                   hodnocení: 9/10

   

7 komentářů:

  1. Krásná recenze :D na tuhle serii se chystám už dlouho,ale jeste jsem ji nezačala číst doufám,že se mi bude libít tak jako tobě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ji začni, uvidíš, jak se ti bude líbit :) jinak děkuju moc :)

      Vymazat
  2. Knížka vypadá dobře :) Neslyšela jsem o ní, ale určitě se po ní v knihovně nebo v obchodě mrknu :) Jinak psala jsi mi o spřátelení.. Beru tě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu si o ní neslyšela? Já už myslela, že tuhle sérii znaj snad všichni :) koukni na ni, uvidíš, jak se ti bude líbit :) děkuju :)

      Vymazat
  3. Tieto obálky sú strašne krásne :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě se taky strašně líbí, škoda, že mám doma tu jinou obálku :(

      Vymazat
  4. Tento díl byl super :) Také jsem si přiběh zamilovala. Ale četla jsem jen do třetího dílo. Hodne lidí říká, že se pak kvalita rapidně snižuje. Tak se trochu bojím, abych si tím to nadšení nezkazila.

    OdpovědětVymazat