čtvrtek 8. května 2014

Hrej hráčem

autor: Emma Hart
nakladatelství: Galatea
rok vydání: 2013
počet stran: 247

Anotace:

Oba jsou hráči ve své hře. Oba mají svá pravidla hry. Ale netuší, že život může pravidla hry změnit…

Jaký je plán hry? Maddie v tom má jasno: Arogantní a egoistický playboy Braden z kalifornské univerzity představuje pro ni vše, co se jí na klucích hnusí. Připomíná jí totiž jejího bratra, který dokáže myslet jen na sebe a ničí životy všem v okolí. Maddie spolu s kamarádkami vymyslí plán, jak tomu namachrovanému Bradenovi za všechna příkoří udělit lekci. Hlavní aktérkou plánu je právě Maddie, která má za úkol do měsíce Bradena svést, omotat si ho kolem prstu a pak ho surově odkopnout.
Operace Hrej hráčem může začít.


Žádná ze zasvěcených holek ovšem nemá zdání, že podobný plán má i Braden se svými přáteli. A jakou hru hraje on? Plán je přimět tu paličatou a nedostupnou „královnu univerzity“, aby se do něj zamilovala, svést ji, a pak ji srazit na kolena.

Ani jeden z obou aktérů netuší, že život může změnit pravidla hry… Možná oba zjistí, že nejde člověka soudit podle prvního dojmu...

Názor:

Plán Hrej hráčem spočívá v tom, že svedete vyvoleného kluka, necháte ho, aby se do vás zamiloval, vyspíte se s nim, a potom ho odkopnete. Takový byl plán, který vymyslela hlavní hrdinka Maddie se svými kamarádkami, aby konečně ukázaly namyšlenému Bradenovi, který dostane do postele každou, co dělá holkám a jak je to může bolet. Ale to netušily, že tuhle hru začne hrát i samotný Braden. A jeho novou kořistí se stane zrovna Maddie, která se nedávno přistěhovala do Kalifornie z Brooklynu, kde nechala svého otce a nevyvedeného staršího bratra.

Ze začátku mi byl Braden celkem nesympatický. Namyšlený sexy kluk, který si může dělat cokoliv se mu zlíbí. Upřímně, takový typ kluků nemám vůbec ráda, takže proto se mi Braden nezamlouval. Ale postupně jsem si na něj začala zvykat. Maddie mi přišla jako skvělá hlavní hrdinka už od začátku, vyhovovala mi tím, jak komunikovala s lidmi, i tím, jak se chovala celkově. Nápad s Hrej hráčem mě zaujal (né že bych ho někdy chtěla zkusit), i když jsem přesně věděla, jak to s ním skončí. Ale naprosto nejlepší byl začátek, kde byl sarkasmus skoro na každé stránce a já se musela smát (vždyť to ani jinak nešlo) Vlastně celá knížka byla naprosto úžasná, ale zároveň hodně předvidatelná, ale to mi vůbec nevadilo. 

Jedná se o young adult knihu, která mě zaujala, jak nejvíc to šlo. I když někdy je těchto knížek s podobným žánrem na mě hodně, tuhle jsem si naprosto užila. Krásně napsaná, větší písmena, zároveň je i celkem tenká, takže se četla úplně sama. Ale taky mě spisovatelka pěkně naštvala. Proč pořád chodili do Starbucks? Vždyť já na to kafe měla chuť taky a strašně moc jsem jim to záviděla. To je tak nespravedlivý. Už i teď na něj mám chuť. 

Knížka skvělá určitě doporučuji! A mimochodem příští týden vyjde druhý díl Hrej tajně, na který se neskutečně těším. Prosím napište mi, jestli se vám knížka Hrej hráčem líbila nebo naopak ne, budu ráda :)


                                Hodnocení 9/10 

9 komentářů:

  1. moc pěkná recenze :) jinak knížku mám doma, ale ještě jsem ji nečetla koupím si k ní druhý díl a budu to číst v kuse tak se moc moc těšííím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nebudeš litovat, knížka je opravdu moc pěkná a na druhý díl se chystám co nejdříve :) jinak moc děkuju :)*

      Vymazat
  2. Pěkná recenze. Na tuto knihu si brousím zuby už hooodně dlouho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spoustě lidem se moc líbila a já jsem s ní taky byla naprosto spokojená :) jinak děkuju moc :)*

      Vymazat
  3. Peknááá recenzia :) Knižku si asi prečítam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě neváhej! :) mě upřímně se strašně moc líbila, takže jen do ní :D jinak moc moc děkuju :)*

      Vymazat
  4. Mňa táto kniha sklamala. Je to síce fajn oddychovka, ale je to veľmi priehľadné a až tak ma nebavila :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to o názoru. Mně se tahle knížka opravdu líbila, ale určitě, kdo nemá rád takovéhle žánry nebo ho už nebaví takové klišé, jaké je ve většině YA, tak věřím, že se mu knížka moc nelíbila :)

      Vymazat
  5. Já zase čtu YA knihy úplně nejraději :) ale je to na každým, komu co sedne. Já bych young adult mohla číst pořád :) Určitě na dovolenou jsou to perfektní knížky :)

    OdpovědětVymazat