sobota 30. listopadu 2013



Ano, ano zítra je prosinec a já se něj neskutečně moc těšííím, protože v prosinci jsou Vánoce a já si přeju spoustu nových knížek, takže se už nemůžu dočkat Štědrýho dne.


Jo, přesně takovéhle Vánoce by byly naprosto perfektní :D Doufám, že se taky těšíte tak jako já, protože chci aby tu už konečně byly :))
A přehled knížek, které si přejeme?

1) Baňka těl - mladší - ne, ještě jsem jí nečetla už jí sice strašně dlouho chci, ale s mým kapesným si  toho moc nekoupím :'(
2) Scarlett - jo, tak na tu se taky těším
3) Den co den
4) Jsem roztříštěná
5) Allegiant - já už ho chci mít doma sice vyjde až v lednu ale nevadí
6) Svůdné zlo - tak na to se těším strašně moc
7) Zasvěcená
......a dál uvidím kolik mi toho naši vlastně koupí :)

Užívejte zimy a hlavně za chvíli tu budou VÁNOČNÍ PRÁZDNINY tak hodně čtěte paaa -E


pátek 29. listopadu 2013

Hunger Games <3 <3



Hvězdy nám nepřály


autor : John Green
nakladatelství : Knižní klub
vydáno : 2013/03
počet stran : 240

Anotace :
Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se údajně podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. „Nejvtipnější smutný příběh“ je napsán s mimořádným smyslem pro humor a sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě.



Vlastní anotace :

     Hazel začala bojovat s rakovinou ve svých dvanácti letech, kdy jí doktoři zjistili nádor v plicích ve čtvrtém stádiu. Od této doby se uzavřela do sebe a minimálně komunikuje s okolím. Jen knihy jí přinášejí porozumění. Hlavně kniha "Císařský neduh", který končí uprostřed věty, aby si každý čtenář domyslel, jestli nakonec hlavní hrdinka zemře nebo bude žít.
Chodí do kurzu, kde si všichni povídají o rakovině: Přednáší tu Patrik, který nakonec nad rakovinou zvítězil, a tak všem naději,aby to nevzdávali.
V této skupině pozná kluka, kluka kterému museli amputovat nohu, kvůli rakovině, ale on je tak krásný a chytrý, kdo mu dokáže odolat?
Hazel pomalu zjišťuje, že lepší je čas trávit s Augustem, než se sama užírat doma...
Vyhraje nakonec Hazel válku nad svou rakovinou s pomocí Augusta?
Nebo jim nakonec hvězdy nebudou přát?






Názor :
Na první pohled mě dostala ta obálka,tak krásně jednoduchá.Když má knížka takhle skvělou obálku jde vůbec aby byla hrozná? NE, nejde. Na knížku "Hvězdy nám nepřály" jsem četla spoustu skvělých recenzí, takže jsem na ní byla natěšená jako malá holka. Když byl popsaný Augustus jako okouzlující vtipný a úžasný nešlo se do něj prostě nezamilovat! Líbilo se mi jak si konečně Hazel začala užívat života, i když věděla že nad svou rakovinou nikdy nevyhraje. A ještě navíc když do toho byla zapletená kniha Císařský neduh a její autor a k tomu všemu ještě ten úžasný výlet. Nedá se říct jinak než že ta knížka mě dostala a nadchla svým úžasným dějem. I když končí tak jak končí, vlastně mě ten konec hodně překvapil a dost jsem si u něj pobrečela, ale tuhle knížku miluji!!

















Moje hodnocení : 10/10



neděle 24. listopadu 2013

Hunger Games - Aréna smrti

Autorka: Suzanne Collins

Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2010/4
Počet stran: 328


Anotace:
   Kniha Aréna smrti je první ze série Hunger Games autorky Suzanne Collinsové.Vítězství znamená slávu a bohatství. Prohra znamená jistou smrt. Hunger games začínají...V troskách bývalé Severní Ameriky se rozkládá země Panem s nablýskaným hlavním městem Kapitolem a dvanácti okolními kraji.Kapitol jim vládne krutou a tvrdou rukou. Poslušnost si udržuje kláním Hunger games - zvrácenou televizní reality show, ve které každoročně jedna dívka a jeden chlapec z každého kraje nedobrovolně bojují o život.Šestnáctiletá Katniss chce zachránit svou sestru, která byla vylosována, a nabídne svou účast dobrovolně.Do hry o přežití se přidávají i lidskost a láska...Dokáže přežít v divočině, když se všichni snaží o to, aby nespatřila další úsvit?

Vlastní anotace:
    12 krajů, chudoba, tvrdý režim, ročně 24 splátců, to je místo kde šestnáctiletá
Katniss Everdeen žije s matkou a sestrou, jimž zajišťuje bezpečí i obživu.
Den sklizně - tak se říká dni, kdy se vyberou z každého kraje 2 splátci
od 12 do 18 let, kteří budou bojovat na život a na smrt v aréně, kterou pro
 ně připraví Kapitol. 
    Katnissinou předností  je luk. Bez něj nedá ani ránu, je to jako součást jejího těla, 
když chce něco trefit, nikdy nemine. Proto každý den chodí s Hurikánem na zakázané
místo do lesa, kde loví zvířata a prodává je na černém trhu.

 V Den sklizně, kdy jako splátce vylosují její sestru Prim, Katniss ví, co má dělat.
Obětovat se a dobrovolně vstoupit do Hladových her místo sestry. Ocitá se v aréně, 
kde je její jediná  šance pro přežití to, že zabije ostatní.


Názor:

Jak jsem mohla žít bez toho, aniž bych si přečetla

 Hunger Games? Nechápu to. Prostě tu knížku miluju. 

Obdivuju Suzanne Collins za nápad i za to jak to úžasně
napsala. Vlastně do poslední chvíle jsem nevěděla, jak to 
vlastně skončí, ale konec mě strašně moc překvapil.Při té
 knížce jsem si říkala:,,Cože?To můžou? A vážně to skončilo
 tak rychle? Nééé, chci ještě minimálně sto stránek.."
 Čtu to už poněkolikáté a nemůžu se jí pořád nabažit!!







Moje hodnocení :


10/10




čtvrtek 21. listopadu 2013

Anna krví oděná

autor: Kendare Blake
nakladatelství: Baronet
rok vydání: 2013
počet stran: 244

Anotace:

         Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé. Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít. Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla. Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov. Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří.



Vlastní anotace:

Cas Lowood není jen obyčejným studentem, který si užívá život na střední škole, paří až do rána a toulá se po nocích s kamarády venku. Má totiž své poslání: zabíjet mrtvé s athame, které zdědil po svém otci. Jeho otec byl zabit duchem a od té doby Cas zabíjí mrtvé, kteří už nemají na světě co dělat. A není to tak lehké, jak se zdá. Oni se totiž dokáží bránit, až do morku kostí. Od té doby, co Casův otec zemřel, se spolu s matkou každou chvíli stěhují do jiného města, aby Cas mohl zabít nějakého jiného ducha. Když se přestěhují do........, čeká na ně Anna Korlovova neboli Anna krví oděná, která zabíjí lidi tak, že je roztrhá na spoustu částí. A to už Cas nechce riskovat, takže jí musí zabít, ale nejdřív musí vymyslet jak...



     
Názor:
Takže na začátek zmíním to, že na knížku jsem se strašně moc těšila už delší dobu, takže jsem byla moc ráda, když jsem se k ní konečně dostala. Četla jsem spoustu recenzí, které knížku vychvalovali a dávali jí plný počet hvězdiček. Začátek mě tak moc neokouzlil jako u většiny čtenářů, ale když už se objevila Anna, bylo to super, to jsem nemohla přestat. Jako u pořádných knížek, nesmělo chybět trochu lásky. Pár hororových scén tam je, ale nic děsivého tam nebylo, čekala jsem to horší. Co se týče konce, je to schválně udělané, aby si čtenář musel přečíst další díl, aby věděl jak to nakonec dopadne. Dávám knížce  


9/10

sobota 16. listopadu 2013

Zavržený

autorka: Becca Fitzpatrick
nakladatelství: Egmont
vydáno: 2010
počet stran: 368

Anotace:

Patchovy oči připomínaly černé hvězdy.
Bral všechno a nedával nic. Ne že bych o něm chtěla vědět víc. Nelíbil se mi zvnějšku a pochybovala jsem, že by se mi zamlouvalo, co se skrývá uvnitř.
Tedy, to není úplně přesné. Zvnějšku se mi líbil hodně.
Dlouhé, silné paže, široká, uvolněná ramena a úsměv zpola hravý, zpola svůdný. Cítila jsem, že mě neodolatelně přitahuje, a sama sobě jsem přestávala rozumět.

Nora Greyová je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Jenže se zamiluje do Patche a to je její první chyba. Patchova minulost je totiž všechno, jen ne nevinná. A nejlepší, co kdy udělal, bylo, že se zamiloval do Nory.Seznámili se na hodině biologie a Nora chce jediné – držet se od něj co nejdál. Jenže jak se zdá, Patch je vždy o dva kroky napřed. Dívka na sobě cítí jeho pohled, i když Patch není nablízku. Cítí jeho přítomnost, i když je v pokoji sama. A když své okouzlení nedokáže déle tajit, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč ji vyhledal. A za všemi otázkami, které se dotýkají jeho minulosti, si Nora a Patch mohou navzájem položit jen jedinou: „Jak hluboko dokážeš padnout?“


Vlastní anotace:

Hlavní hrdinkou této knihy je sedmnátiletá Nora Greyová.Na první pohled vypadá jako normální středoškolačka,ale ještě pořád se vyrovnává se smrtí svého otce,který byl před rokem zavražděn.Vrah nebyl dopaden a to Noře nedává klidu, a chce, aby za to ten člověk zaplatil.
I přesto se Nora snaží vést každodenní život.Její matka je den co den v práci,takže se vidí jen o víkendu.Nejvíc volného času tráví se svou nejlepší kamarádkou Vee.
Nora je ten typ člověka,který má rád věci pod kontrolou.Je zodpovědná,odvážná,chytrá,   tvrdohlavá,vnímavá a o kluky se nezajímá.Přesněji řečeno do té doby než ne její školu přestoupí nový záhadný kluk a Nora o něm neví vůbec nic a to ji dohání k šílenství,snad jen jeho jméno.Patch.Ještě horší je,ale to,že ji nebezpečně přitahuje.Ten kluk něco tají a Nora to hodlá zjistit,ať to stojí,co to stojí.

Názor:
Co bych asi dělala, kdybych zjistila, že můj spolužák, se kterým sedím je padlý anděl? Vlatně na to sama neznám odpověď.


10/10

                Naše malá sbírka

pondělí 11. listopadu 2013

Milion sluncí

autorka: Beth Revis
nakladatelství: Cooboo
vydáno: 2012/11
počet stran: 368
2.díl trilogie Vesmír

Anotace:
Celé Universum je jedna velká lež. Když se to jeho obyvatelé dozvěděli, rozpoutal se chaos. Jsou to už tři měsíce, co Amy odpojili. Kam se podívá, všude stěny, už tři měsíce. Syn se ujal velení lodi a rozhodl se skoncovat s Phydusem a přestat svým lidem lhát. Jenže ani on nezná celou pravdu, a když spolu s Amy začínají zjišťovat, co všechno jim zatím zůstalo utajeno, je jasné, že před sebou mají dlouhou cestu, na níž si každý krok musí tvrdě vybojovat. Jak to bude dál s Lodí mezi hvězdami?



Od té doby,  co se Amy probudila, uběhly už 3 měsíce. Vlády se ujal Syn, po smrti Otce a rozhodl se vládnout bez Phydusu. Akorát si uvědomuje, že když Phydus proudil ve všech tělech na Universu, bylo všechno snazší. Lidé se začínají bouřit a to jediné, co loď potřebuje je, aby se klesala produktivita a aby se lidé pomalu do jednoho zabíjeli. Zabrání tomu nebo budou muset zavést vládu opět s Phydusem? 
Také se pomalu dozvídají pravdu o lodi. Vzkazy které jim nechal Orion, který jako jediný znal pravdu a  který je už nějaký ten čas zmrazený v Kryoboxu, přenechal rozhodnutí na Amy. Rozhodne se správně nebo bude loď opět platit za chybu někoho jiného?





Názor:
Jediné, co na knížce je nejpozitivnější, je stoprocentně obálka. Je pěkně zpracovaná a k celé trilogii se hodí asi nejvíce. Samotný příběh je hezky vymyšlený, ale šíleně zdlouhavý. Ale to negativní teď přijde, protože už mě nenapadá nic moc pozitivního, takže jdeme na to. Asi první co mi na knížce vadilo bylo střídání postav, protože tady jsem se v tom už vůbec neorientovala. V prvním díle této trilogii mi to celkem vyhovovalo, ale tady už jsem si rvala vlasy, když se po stránce měnily postavy. Nechápu, jak se mi to mohlo líbit v prvním dílu, protože tady jsem se v tom hrozně ztrácela. Dalším mínusem bylo slova "xakru" a "chucpe" poslední, co mi chybělo bylo "supr čupr" a už bych s tou knížkou asi práskla o zem! Byla jsem asi na padesáté stránce a myslela jsem, že tu knížku v životě nedočtu. 


sobota 2. listopadu 2013


Loď mezi hvězdami



autorka: Beth Revis
nakladatelství: CooBoo
vydáno: 2012/08
počet stran: 360


Anotace:

Sedmnáctiletá Amy se přidala ke svým rodičům coby „zmrazený pasažér“ na vesmírné lodi Universum a čekala, že se probere na nové planetě o tři sta let později. Nemohla tušit, že její spánek skončí o padesát let dříve a ona se ocitne ve zcela novém světě mezi hvězdami, ve světě, který si žije podle vlastních pravidel.


Vlastní anotace:


Asi první co mě zaujalo,byla obálka.Koho ne?Je prostě nádherná.Na knížku jsem se docela těšila,i když jsem nevěděla,co od ní čekat.




Amy dosud žila úplně normálním životem, dokud její rodiče nedostali nabídku začít úplně nový život na nově objevené obyvatelné planetě Centauri. Amy má na vybranou.Buď se tedy nechat zmrazit a cestovat spolu s rodiči napříč vesmírem nebo pokračovat v životě na Zemi. Amy si nedokáže představit, že by žila sama bez rodičů , kteří by byli od ní vzdáleni miliardy kilometrů, a proto se rozhodne Zemi opustit a vydat se na 300 let dlouhou cestu zmrazená v kryoboxu na vesmírné lodi Universum. Když se probudí o 50 let dřív, co si má počít sama na lodi, kde jí každý říká "zrůdičko"?A kdo by jí vlastně chtěl vzbudit, když není na lodi vůbec potřebná.....
Syn je příští nástupce Otce, který řídí loď, ale tahle si ho Otec nepředstavoval. Syn totiž nesouhlasí skoro s ničím, co Otec dělá. Pomůže Amy najít toho, kdo jí vzbudil nebo se začne víc přiklánět k Otcovým radám, aby se od ní držel dál?



Názor:

Musím říct že začátek mě moc neoslovil.Vlastně to byl takový úvod, kde jsme se dozvěděli, jak Universum funguje, což bylo zajímavé a celkem složité. Lepší část knížky vás čeká, až když se Amy probudí, pak to začíná být o trochu lepší, ale pořád ne a ne se do knížky začíst. Ale zároveň mi v určitých chvílích vyhovovalo střídání postav, abych věděla, jak každý z nich funguje na Universu a jaké jsou jeho priority i záporné vlastnosti. Kdyby knížka byla pořád vyprávěna z pohledu Amy, byla by pro mě nezajímavá a obyčejná. Knížka je někdy napínavá a zajímavě promyšlená, ale zároveň chvílemi i docela nudná. Najdeme tu i pár romantických části, ale nic převratného. 

Knížku doporučuji maximálně pro milovníky sci-fi, ale pro mě jen další knížka, která nepatří k mým oblíbeným. K hlavním hrdinům se raději vyjadřovat nebudu, protože většinu knížky mě akorát rozčilovali a nemohla jsem se do nich ani trochu vžít a zároveň i zamilovat.






5/10




pátek 1. listopadu 2013

Čarodějnice z Hex Hall


autorka: Rachel Hawkins
nakladatelství: Knižní klub
vydáno: 2011
počet stran: 240

Anotace:



      Před třemi lety Sophie Mercer zjistila, že je čarodějka. Od té doby ji to dostalo hned do několika problémů. Její nenadaná matka ji podporovala jak jen to bylo možné a radila se s jejím otcem - nepolapitelným evropským čarodějem - jen v těch nejakutnějších případech. Avšak když Sophie na školním plese přiláká nepovedenými čáry až moc lidské pozornosti, je to právě její otec, který rozhodne o jejím trestu: exil na Hex Hall, izolované nápravné školy pro Prodigium, nebo-li čarodějky, víly a vlkodlaky.

Vlastní anotace:

   Sophie Mercerová je čarodějnice, ale to zjistila už dávno.Více jí znepokojuje, že právě míří do nápravné školy v Hex Hall,a to jen pro to, že chtěla pomoct.To  že má schopnosti a chce je pro dobro použít, to přeci není nic špatného, ale když se jí nevyvedou, to už je jiná.V Hex Hall jí přiřadí na pokoj s jedinou upírkou na škole a to se jí také moc nezamlouvá.Během prvního týdne už si stihla udělat tři nepřítelkyně, které jsou ty nejoblíbenější na škole a právě s jednou z nich chodí arogantní, protivný, sarkastický a neodolatelný kluk Archer, do kterého se zamilovala už první den, co ho viděla.Také už si vysloužila trest uklízení ve sklepě, ale uklidňuje jí, že tam má aspoň společnost.Archera, který se jí zastal a vysloužil si stejný trest jako Sophie.Z upírky Jenny se stala fajn spolubydlící i dobrá kamarádka, která je na holky.I z Archera se stal dobrý posluchač ve sklepě, když mu něco vyprávěla, ale ne a ne se odmilovat.Jediné, kdo jí ve škole zatápí, jsou nejoblíbenější holky a to jen proto, že odmítla přistoupit do jejich covenu, kde společně provozují černou magii.A aby toho nebylo málo, když se ve škole začne zabíjet a oni obviní její nejlepší kamarádku Jennu, už ani neví, komu má vlastně věřit...

     Tahle obálka knížky se mi líbí asi nejvíce.Je vidět, že si s tim Španělé poradili skvěle :)


" Takže .. hnědé vlasy, pihy, vypadáš jako holka od sousedů ... Allie? Lacie? Rozhodně něco roztomilého, co končí na ie. "

Názor:

Ke knížce jsem se dostala na doporučení kamarádky, která jí má doma a četla jí snad asi třikrát a říkala, že se u ní i zasmála. Už dlouho mi jí doporučovala a já ne a ne se k ní dostat.Asi po měsíci váhání, jestli do ní jít nebo ne, jsem si jí nakonec od ní půjčila.Hned ten večer jsem jí otevřela a  četla asi hodinu, a poté hodině jsem jí zaklapla a řekla si ,,To asi není nic pro mě" Zavolala jsem jí a řekla, co si o té knížce myslim.Ona mě dál přesvědčovala, ať jí hned neodepisuju a ať jí dám alespoň ještě šanci.Tak jsem si řekla, že jí ještě zkusim, abych jí udělala radost.Dočítala jsem jí asi tak v jedenáct večer.Knížky s tímto tématem už jsou dost ohrané, ale tahle patří mezi ty lepší.Ale zároveň, když jí srovnávám s ostatníma knížkama, co jsem kdy četla, patří mezi ty horší.Ale kdo má rád knížky s nadpřirozenými bytostmi nebo spíše s čarodějnicemi, vřele doporučuji.


7/10




Lola a kluk od vedle

autorka: Stephanie Perkins
nakladatelství: CooBoo
vyydáno: 2013/05
počet stran: 328

Anotace :

Začínající návrhářka Lola Nolanová nevěří na módu… věří v kostýmy. Čím výraznější outfit, čím třpytivější, čím zábavnější, čím divočejší – tím líp. Ale Lola je přes neskutečné modely také hodnou dcerou a kamarádkou s velkými plány do budoucna. Všechno je perfektní (včetně jejího sexy přítele rockera), dokud se do sousedství nevrátí obávaná dvojčata Bellova. Calliope a Cricket. Hlavně Cricket, nadaný vynálezce, který zrovna vystoupil ze stínu vlastní slavné sestry. Cricket, který by se moc rád vrátil do Lolina života. Lola teď dumá, jak se poprat s city ke klukovi odvedle… a vypadá to na dlouho!


Vlastní anotace :

Ke knížce jsem se dostala díky Polibku pro Annu od stejnojmené autorky, a protože mě Anna úplně uchvátila, tak jsem se na Lolu šíleně těšila, ale zároveň jsem měla trošku obavy, jestli nezklame. NEZKLAMALA. Když si potřebujete oddechnout od nadpřirozena a dystopií,tak je tenhle romantický a vtipný příběh to pravé ořechové.

Originální,odvážná,barevná,nezapomenutelná, to je Lola Nolanová.Miluje kostýmy a paruky,má prostě jedinečný styl. Má dva otce gaye Andyho a Nathana, kteří jsou dost ochranářští a nesouhlasí s Loliným o pět let starším přítelem Maxem. Lola si s věkovým rozdílem neláme hlavu, je šťastná,má úžasnou nejlepší kamarádku Lindsey,dobrou práci a vysněného přítele,co víc by si mohla přát.Jenže vždycky se objeví nějaké "ale".Všechno je podle Loliných představ,dokud se do sousedního domu nenastěhují zpátky dvojčata Bellova.Krasobruslařka Calliope a vynálezce Cricket.
Když byli tihle tři malí,byla to nerozlučná trojka.Všechno se změní,když Calliope začne vynikat v krasobruslení, a protože musí trénovat, nemá čas se se svým bratrem a kamarádkou vídat, tak si zbývají jenom oni dva. Lola se později do Cricketa zamiluje. Zažívají spolu krásné dny, ale ani jeden není schopný přiznat druhému, co k sobě navzájem cítí. Jenže Bellovi se musí kvůli Calliopiné krasobruslařské kariéře odstěhovat.Cricket odjede a ani s s Lolou nerozloučí.Ta probrečí celou noc.
Lola se zapřísáhne,že na Cricketa zapomene a jestli se s ním někdy uvidí,bude předstírat lhostejnost.
Ale copak to jde?Jde zapomenout na tohoto roztomilého,hodného,usměvavého kluka se zasněnýma očima, vždycky popsanýma rukama s gumovými náramky? Jeho vynálezy vám vždycky vykouzlí úsměv na tváři.Zapomenout na vaší první lásku a zrovna,když jeho okno je naproti tomu vašemu?


Názor:

Když jsem tu knížku dočetla, moje reakce byla : "Miluju Cricketa!Miluju tuhle knížku!"
Lolu jsem si hned oblíbila, i když mám jinou povahu.Vlastně oblíbila jsem si všechny postavy a hlavně Cricketa,který byl asi mojí nejoblíbenější postavou.Jediný, koho jsem nemusela, byl Max.
V knížce se taky objevila Anna s Étiennem,což bylo naprosto úžasný.
Tahle knížka vás donutí se usmát. Kolikrát jsem se u ní culila.Do téhle knihy se začtete a nebude chtít přestat.Když jsem byla u konce,tak jsem si říkala,jen tak málo stránek? Nechci aby to skončilo. Ale konec byl nádherný.Od Stephanie jsem zatím četla jen dvě knížky,má skvělý styl psaní,je proto jedna z mých nejoblíbenějších autorek.

        Moje hodnocení:

10/10